“Ljubezen, ljubezen, ljubezen, to si ti… Ti si čista energija, ki svet gor drži…”
Uf, kako se ta refren vsede v glavo! Vsi ga poznamo, kajne? Je eden od poletnih hitov, ki je nastal izpod rime priljubljenega reperja Klemna Klemna, v teh dneh pa ga lahko slišiš skoraj na vsaki radijski postaji.

In ja, res se prileže v tem poletnem vzdušju! Ker jaz ne bi bila jaz, pa me je to, na videz povsem preprosto besedilo spodbudilo v dodatno razmišljanje. O čem govori Klemen Klemen? Čeprav je minilo že več kot dve desetletji, se še vedno prav dobro spominjam, kako sem kot najstnica zardevala, ko mi je v takrat priljubljeni diskoteki namenil kak nagajiv nasmešek, ali me je, kot vsako mlado deklico, nagajivo pogledal s svojimi zasanjanimi očmi. Kako neverjetni in nepozabni so trenutki, ko se v izvorna otroška čustva začnejo prvič mešati hormoni!

Mravljinci v trebuhu, tresoče roke, zasanjani pogledi in popisane strani v dnevniku … Po eni strani so ti občutki tako zelo lepi, intenzivni, vznemirljivi, po drugi strani pa polni vprašajev, dvoma vase, sramežljivosti in celo bolečine. Zaljubljenost je stanje, po kateri hrepenimo vsi, njen glavni namen pa je reprodukcija. Univerzum nam je poklonil hormone, ki nas, zato, da bi si našli partnerja in zaplodili potomca, vodijo v iskanje tega navidezno blaženega stanja. Pa saj pravzaprav gre res za blaženost, sploh, če nam ista čustva vrača tudi druga stran, edina težava pa je, da ne traja večno.

Tako kot vsa intenzivna čustva, se tudi zaljubljenost sčasoma “skalibrira” na normalno stopnjo zaznavanja in čaroben občutek počasi izpuhti. Zaljubljenost sicer zamenjajo drugi lepi občutki, a blaženost prej ko slej mine, naši hormoni pa nas še naprej silijo v hrepenenje po ponovnem doživljanju tega norega občutka. To je tudi eden od razlogov, zakaj monogamost pravzaprav pomeni ogromen napredek v zavesti in obstoju človeštva, k tej odločitvi pa je naše prednike pripeljala predvsem skrb za potomce.

Ampak, ali Klemen Klemen res govori o tej ljubezni? To kar slišim v njegovi zadnji pesmi vsekakor kaže, da je morda tudi on spoznal, kako visoko energijo nosi pristno čustvo ljubezni. Dokazano namreč LJUBEZEN nosi visoko energijsko vibracijo, ko smo na njeni “frekvenci”, pa nam vse v življenju teče kot po maslu.

VSEKAKOR PA IMA TUDI LJUBEZEN SVOJE ODTENKE.

Ljubezen do partnerja je vodena s strani hormonov, ljubezen staršev do otroka z nagonskim čutom za ohranjanje vrste, ljubezen do prijateljev z motivom lažjega preživetja, kaj pa ljubezen do nas samih? Vsi, ki se vsaj malce ukvarjamo z osebno rastjo dobro vemo, da je, če želimo prejemati ljubezen od drugih in jo tudi iskreno čutiti do drugih, prvi pogoj ljubezen do sebe. Sliši se zelo klišejevsko, pa vendar so ravno pomanjkanje ljubezni, sprejemanje, sočutje in zaupanje vase najbolj klasičen “manjko”, s katerim se ukvarja moderen človek.

Način življenja in vzorci starih generacij, ki jih podedujemo, nas silijo v dvom, strah, jezo in sram, kar pa nas onemogoča, da bi prepoznali svoje prave potenciale in jih s polno ljubeznijo in sprejemanjem začeli uresničevati. Sama verjamem, da je to del evolucijskega razvoja, počasi, a vidno, pa se že dogajajo spremembe. Osebna rast ni več tabu tema, pač pa se o njej govori v vedno širših krogih, vedno več pa nas je tudi učiteljev in mentorjev, ki s svojim zgledom, znanjem in izkušnjami prenašajmo informacije na množice in jih vodimo v pozitivno transformacijo.

Poleg ljubezni do samega sebe pa obstaja še višje vibracijski odtenek tega čustva ali morda lahko celo rečemo obstoja – ljubezen do življenja in vsega v Univerzumu. Dokazano je to ena najvišjih stopenj zavesti, do katere pa nas vodi dolga pot razbremenitev vseh bremenov preteklih vzorcev in blokad in predvsem močno širjenje svojega zavedanja. To je visoko konstruktivno stanje, ki se čuti kot popolen mir v duši, saj čutimo globoko povezavo z Univerzumom in se v celoti osvobodimo dvoma. Življenje je brez omejitev, uspeh pa se manifestira sam od sebe oziroma nas do njega brez napak vodi naš notranji kompas oziroma izvorna intuicija.

Si lahko predstavljaš, kako čudovito je v takem stanju duha? Sama verjamem, da se novorojenček rodi s prav tem istim občutkom, njegovo moč pa mu počasi izsesa okolica, v kateri je vgraviranih nešteto omejitev in nekonstruktivnih vzorcev. To je pravzaprav vodilo, ki ustvari življenje in prav zato sem prepričana, da ga vsak ves čas nosi v sebi, odpre pa ga lahko s ključem, v katerem se skriva spoznanje, zaupanje in predanost.

Je imel Klemen Klemen v mislih to najvišjo stopnjo ljubezni, ko je pesnil rime? Tega ne vem. Vem pa, da se sama močno zavzemam, da stanju visoke LJUBEZNI pridem čim bližje in začnem polno uresničevati svoje življenjsko poslanstvo. Bližje kot sem, bolj enostavno se mi odpirajo vrata do mojih sanj in bolj globoko s svojimi dejanji dosegam tudi druge. Tako se je v življenje pripeljala tudi moja mastermind partnerica Tamara Belšak, s katero bova oktobra lansirali poglobljeni mentorski program MBA POSLOVNIH ZVEZD, v katerem bova svojim učencem pomagali skozi ljubezen do sebe spoznati svoje največje potenciale, nato pa jih “zapakirati” v poslovno priložnost, ki bo temeljila na ljubezni do kupcev in strank.

Najin namen je, da dobrosrčne podjetnike in strokovnjake naučiva, kako naj svoje potenciale skozi izobraževalni marketing predstavijo ljudem,ki potrebujejo njihovo rešitev, ob tem pa se zabavajo in tudi pošteno zaslužijo. Projekta se nadvse veselim, s prvimi prijavljenimi pa že uresničujemo priprave na 9 mesecev intenzivnega, a zabavnega in visoko produktivnega dela. Prepričana sem, da bo ljubezni v skupini na pretek, s Tamaro pa bova tudi poskrbeli, da bomo postopoma svojo energijsko vibracijo dvigovali in se približali stanju višje LJUBEZNI.

Če tudi ti veš, da tvoji potenciali še niso polno izkoriščeni, namesto ljubezni pa se srečuješ s strahom, jezo ali sramoto, potem izkoristi priložnost in rezerviraj termin za brezplačni uvodni pogovor, v katerem bova raziskala tvoja hrepenjena ali poslovno idejo in preverila, ali ti lahko pomagam stopiti iz zanke, ki te zadržuje na enem mestu, in te izstreliti proti realizaciji, o kateri razmišljaš že toliko časa. Stane te nič, a je prav ta klic lahko prvi korak v ljubezen, tisto noro energijo, ki svet gor drži. Klikni in rezerviraj svoj termin.