Morda se sprašuješ, zakaj bi se tikala, če pa se komaj poznava … Moj odgovor je preprost.

To, da si pristal-a na tej strani, ni naključje. Ker bereš te vrstice, pomeni, da imava ogromno skupnih točk.

Stavim, da se ne počutiš dobro v povprečju. Prepričana sem, da globoko v sebi veš, da so ti bili dani tvoji darovi s posebnim namenom. Ugibam, da te vodi vizija svobode, strastnega ustvarjanja in prenašanja pozitivnega vzora za boljši jutri.

In ker sva si tako zelo podobna/i, čutim, da je prav, da se tikava.

Na svetu je 7.470.670.811 edinstvenih talentov. Čeprav se zdi v tej množici tvoj potencial zanemarljiv, pa sem prepričana, da zelo intenzivno čutiš, da temu ni tako.

Slišim te.

Sem Špela K. Kaurin in iskreno verjamem, da prav vsak s svojim potencialom nosi pomemben pečat za naš planet in njegovo prihodnost.

Tistim, ki svoj klic slišijo še posebno glasno in so pripravljeni odločno stopiti v akcijo, z mentorstvom in v rezultate usmerjenim coachingom pomagam oblikovati prepoznavno osebno znamko, ki izhaja iz njihovih srčnih potencialov, zato da lahko s svojimi rešitvami spreminjajo življenja na bolje, ob vau izkušnji konstantnega napredka pa tudi pošteno zaslužijo in s svojim vzorom pozitivno vplivajo na svoje otroke.

Z veseljem do rezultatov vodim prav vsakega talentiranega posameznika, še posebno rada pa delam s starši, saj iz lastne izkušnje vem, kako pomembno je, da otrokom predajamo najboljši vzor za uspešno prihodnost.

Povsem razumem tudi, kako glasen postane klic, ko je preveč dolgo utišan, saj so vselej na prvem mestu potrebe drugih. Dejstvo je, da se starši nahajamo v najbolj produktivnih letih, v letih, ko imamo že dovolj izkušenj, da vemo, kaj je naša resnica. Slika postaja vedno bolj jasna, številne obveznosti, ki se nalagajo na naših plečih, pa nas silijo, da jo vsak večer pokrijemo z rjuho in si tiho rečemo “drugič”.

Drugič, ko bo pravi čas, ko otroci odrastejo … Najvišja vrednota je trdo delo, primerljivost z moškimi, samostojnost in skrb za druge. Ob tem nas globoko preganja notranji glas, ki pravi, da nič ni nikoli dovolj dobro in nam nalaga bremena perfekcionalizma. Slovenke imamo v sebi dodan še pokvarjen gen konstantnega melosa. Au!!! Dan za dnem komaj plavamo na površju in se skoraj potapljamo zaradi bremen, ki nam visijo za vratom.

Dnevi pa le bežijo in najbolj produktivna leta se odštevajo.

Vem, v isti vlogi sem bila tudi sama še ne dolgo nazaj.

Ko sem zjutraj še utrujena vstala, me je bolela glava, ko sem prestopila vrata službe, mi je postalo slabo, počutila sem se, da ničesar ne naredim prav, kričala sem na otroke, zapostavljala sem prijateljice in se skoraj ločila od moža. Delala sem 14 ur ni dan, odgovarjala sem na 300 e-mailov na dan, pripravljala strateške plane in ob enem skrbela za operativo. Pomilovala sem se, ker sem zgrešila študij in pristala v poslu, ki me ni izpopolnjeval, in sanjala, da bi nekoč delala nekaj zares vrednega. Ob tem sem skrbela za dva otroka, iskala varstvo za dni, ko sta zbolela, se predajala njunim željam, skušala urediti vse, da bi bila čim bolj srečna, vesela in ljubljena. Seveda nisem niti pomislila na stvari, ki so mi nekoč pomenile zares veliko. Spreminjala sem se v robota in se počutila, kot v najhujšem zaporu.

Trajalo je toliko časa, dokler ni nekaj v meni počilo in morala se je zgoditi sprememba. Odšla sem iz redne službe in začela iskati nekaj, kar me bo zares izpopolnjevalo. Ko sem se spoznala z life-coachingom, sem po celem telesu začutila nenavadno močne mravljince. Zaljubila sem se v to izjemno metodologijo, ki skozi močna vprašanja klientom pomaga najti najboljšo pot do uresničevanja njegovih najvišjih pričakovanj.

Vse svoje prihranke in ves svoj čas sem vložila v izobraževanje. Dokončala sem dve priznani ameriški akademiji za coaching, skozi najboljšo šolo modernega marketinga, B-school-a Marie Forleo, sem do potankosti osvojila pravila vsebinskega marketinga, pridobila sem si certifikat NLP praktika, udeležila sem se specializacije za dvigovanje samozavesti pri otrocih in neštetih tečajev za osebno rast. Moje vodilo je, da imam vsak dan vsaj malenkost več znanja, kot dan pred tem in prav zato lahko danes rečem, da sem pravi guru pozitivnih vibracij, optimizma in iskrenosti.

Razvila sem se v izjemno strokovnjakinjo za coaching, vsebinski marketing in izgradnjo blagovnih znamk, počutim pa se kot, da bi bila na vrhu najvišje gore. Moja transformacija se občutno pozna tudi v privatnem življenju – do otrok sem bolj potrpežljiva in nadvse ljubeča, okrepila sem ljubezen do moža, dobila sem si nove in zares iskrene prijateljice. Vsak dan, ko vstanem, se zahvalim za izjemen napredek. Izkušnje in energijo želim prenašati tudi na druge in jim na ta način omogočiti življenje, ki ga imajo zares radi.

Globoko v sebi verjamem, da lahko korak za korakom doprinesem celo h kolektivni energiji celotne Slovenije.

Moja misija

10.000 staršev in otrok po vsem svetu želim popeljati iz povprečnosti podedovanih omejitev v kakovost življenja, ki jim bo omogočala polno uresničevanje potencialov in doseganje najvišjih pričakovanj.

To mi uspeva tako, da jim pomagam obuditi njihove srčne potenciale, nato pa jih skozi bogato zgodbo samozavestno predstavim na trgu tako, da se jim na stežaj odprejo vrata priložnosti za delo, v katerem zares uživajo, dobro zaslužijo in svojim otrokom ponudijo najboljši zgled.

Z mano izgradijo prepoznavno osebno blagovno znamko, pomagam pa jim tudi okrepiti samozavest, optimizirati družinske in življenjske prelomnice ter prakticirati ozaveščeno starševstvo.

Uživam v posredovanju znanja in čeprav me mnogi svarijo, da je svet poln predatorjev, vem, da je to prava pot. Želim, da znanje, ki je v pozitivno transformacijo pripeljalo mene, potuje naprej in širi pozitivno energijsko vibracijo, ki nas vodi v novo dobo evolucijskega napredka.

Moja misija je, da bi ljudje v meni prepoznali vzor, ki namesto surove konkurence prinaša srčno avtentičnost in dovolj obilja za vse.

Verjamem, da …

  • Sreča ni privid. Čudovito življenje si lahko z malo volje in skrbnosti oblikuje prav vsak.
  • Prav vsi smo nepopolni, zato je pretvarjanje brezpredmetno. Nepopolnost je del naše poti. Vsak dan se naučimo nekaj novega in dopolnjujejo mozaik do naše popolnosti.
  • Ko se za nekaj zares odločiš, je ni ovire, ki je ne moreš preplezati. Ko se na nekaj osredotočiš, se to začne širiti.
  • Z energijo, ki jo oddajamo, privlačimo v svoje življenje stvari s podobno energijo.
  • Zaradi časa, ki ga investiraš vase, boš stvari, ki ti preostanejo v ostalem delu dneva, opravljal toliko bolje.
  • Prav vsak dan smo priča številnim čudežem, ki polepšajo življenje. Spremljam jih z odprtimi očmi in se zahvalim za vsakega od njih.
  • Otroci so moje največje bogastvo. Največ, kar jim lahko poklonim je srečna mama.
  • Svoboda je iskra, ki zaneti moj ogenj. Svoboda odločanja, svoboda ljubezni, svoboda izražanja, svoboda življenja …

Verjamem, da svet potrebuje edinstvene darove, ki jih nosiš le ti.
Najina naloga je, da uresničiva tvoje poslanstvo in

Kako pomagam spreminjati svet na bolje …

S kovčingom in mentorstvom

Lektorji me “kregajo”, ker zagovarjam besedo kovčing. Radi bi me prepričali, da gre za trenerstvo, mentorstvo ali vodenje. Pa ni čisto tako. Kovčing (oz. coaching) je posebna metodologija, ki klientu omogoča, da pobrska po zavesti in podzavesti ter najde najboljše rešitve zase. Kot kovčinja imam ves čas pred očmi klientov cilj, ob tem pa tudi željo, da se na poti počuti čim bolj avtentično, sproščeno in v skladu s svojimi potenciali.

Ker sem že več kot 15 let strokovno ukvarjam z vsebinskim marketingom, pa za svoje kliente nisem le kovčinja. Sem tudi njihova strokovna mentorica. Brez ovir delim preverjene strategije in kliente učim, kako jih čim lažje uporabiti v praksi. Dovolim jim, da pogledajo v moje možgane, posodim jim svoja ušesa in oči ter jih nežno potiskam v pravo smer.

S tistimi, ki želijo najhitrejše rezultate in konstantno podporo, delam individualno, v okviru individualnega co-mentostva, za tiste, ki raje delajo v skupinah, pa sem pripravila različne skupinske mentorske programe.

S predavanji, webinarji in delavnicami

Moja velika strast je predavanje znanja množicam. Ni važno ali gre za veliko dvorano, majhno predavalnico ali neomejeno razsežnost spletnih učilnic, povsod se počutim domače. Uživam v pripravi slikovitih prezentacij, teorijo predstavljam z vključevanjem vseh čutil, vselej pa poskrbim tudi za praktično izkušnjo.

Sama redno organiziram webinarje, v katerih predstavljam različne tematike – od grajenja samozavesti, do produktivnosti in izdelave spletne strani. Nekajkrat letno organiziram tudi delavnice v živo, z veseljem pa sodelujem tudi na dogodkih, ki jih organizirajo različna društva, medijske hiše, šole in druge organizacije. Tematiko vedno prilagodim ciljni publiki, najraje pa predstavljam tehnike, s katerimi določamo in manifestiramo cilje.

Moj cilj je uresničen, ko vidim, da se je v glavah slušateljev prižgala žarnica in z novim aha-spoznanjem pred seboj zagledajo bolj svetlo pot.

S spreminjanjem idej v realnost

V delu s klienti sem spoznala, da mnoge na poti do uspeha zadržujejo tehnične stvari. Mesece porabijo za oblikovanje preproste spletne strani, zaustavljajo jih angleška navodila in nesamozavestno gledajo v svoj izdelek, ker ta nima dovolj bleščeče podobe.

Še huje mi je, ko vidim, da so tisti, ki so poiskali pomoč, opeharjeni. Na trgu so številni oblikovalci in v bazenu ponudbe je težko najti zanesljivega, še težje pa takega, ki razume tudi zakonitosti marketinga.

Skozi dolga leta izkušenj sem se izurila v majhnih in velikih izzivih tehnologije in čeprav nisem profesionalna oblikovalka, pa lahko svojim klientom zagotovim navdušujoče izdelke. Po potrebi izdelam spletno stran v Worpressu, oblikujem sekvence za webinar, pripravim ilustrativen brezplačnik … in v vse to absolutno vpletem vse zakonitosti vsebinskega marketinga.

Ker verjamem, da je izdelek zares kakovosten le, če je v njem izražena avtentičnost njegovega lastnika, tehnološke rešitve vedno ponujam le v kombinaciji mentorstva. Izdelek tako ni le obešalnik, pač pa strateško založena prodajna polica, ki omreži idealno stranko.

Moje profesionalno ozadje …

Čeprav sem že od nekdaj čutila, da je moje poslanstvo delo z ljudmi, sem se zaradi razmer na trgu odločila za študij organizacije in vodenja na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Študij sem uspešno zaključila leta 1995, a je moja diplomska naloga odstopala od povprečja – ta temo sem izbrala čustveno inteligenco in preučevala kako pomemben dejavnik je za uspešno vodenje. Že kot študentka sem si poslovne izkušnje pridobivala v privatni banki, nato pa me je štipendija ponesla na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport sem v oddelku za finance spoznavala ustroj državnega proračuna in se urila v izdelovanju analiz, kasneje pa sem vodila tudi celotno proračunsko postavko učbeniških skladov in sodelovala pri pripravi sistema za črpanje evropskih strukturnih skladov.

Togost državnega sistema je bil povod, da sem se želela preizkusiti tudi v bolj dinamičnem okolju. Pot me je vodila v marketinške vode (v podjetjih Gaia-U d.o.o., Unichem d.o.o., Studio Moderna d.o.o. in Linea Directa d.o.o.), od takrat naprej pa sem skoraj deset let udejanjala številne marketinške aktivnosti, ki vodijo od planiranja, do izvedbe in revidiranja. Vodila sem dva različna lojalnostna kluba, skrbela sem za PR, bila sem urednica revije, kataloga in spletnih strani, vodila sem javne prireditve, TV in radijske oddaje, skrbela sem za blagovne znamke in se pogajala za zakup oglasnega prostora v različnih medijih.

Čeprav me je kreativno delo veselilo, pa v korporativnem okolju nisem mogla uresničiti klica svojega poslanstva. Ko sem se spoznala s coachingom, sem ugotovila, da se za ta poklic urim že vse življenje. Rojena sem z izjemnim posluhom za druge, navdušujem se nad pestrostjo različnih življenjskih zgodb, sem proaktivna, neposredna in polna humorja. V moji glavi je pravi inkubator idej, moj realizem pa služi kot vzdržljivo sito. Zato, da je moj talent dobro podkrpljen z znanjem, sem zaključila študij na dveh priznanih ameriških akademijah za life-coaching. Tako sem mednarodno certificirana coachinja, zaključila pa sem še prestižno šolo modernega marketinga B-School. Ker obožujem življenjske zgodbe in sem rada vpeta v družabno življenje, sem zadnji dve leti prevzela tudi delo odgovorne urednice občinskega glasila Pletenice.

Moje izobraževanje se ves čas nadaljuje, tako pa je seznam zaključenih programov predolg, da bi ga objavljala na tem mestu. Namesto tega je morda bolje, da si prebereš nekaj mojih prispevkov v medijih.

Planet TV- Jutro s Kosmiko
Intervju v reviji Suzy
Huffington Post
Pletenice

Najpomembnejše reference še v sliki …