Materinstvo je čas, ko nas prežemajo najlepši občutki. Ponos, radost, neomajna ljubezen in predanost. Mamice smo kot v drugem svetu. Vse bi naredile za svoje malče. Kako tudi ne, ko pa jih imamo tako zelo rade. In oni nas. Ni je lepše ljubezni od otrokove. Pa vendar… Kljub temu, da nam otroci dajejo tako pristno in čutno ljubezen, se včasih počutiš tako osamljeno. Dnevne obveznosti, hitenje v službo, stres, polna glava zadolžitev in dnevna rutina okoli otrokovih potreb … Časa za druženje enostavno zmanjka. Čeprav so naši nameni najboljši in niti v sanjah ne želimo zapustiti svojih prijateljev, pa se ti velikokrat brez opozorila obrnejo proč od nas.

Telefonski klici zamrejo, “babji” večeri so le še bled spomin, vikend oddihi s prijatelji pa so kot iluzivne sanje. Ko se nam zgodi kaj vznemirljivega ali pa nas kaj močno zaboli, kar naenkrat okoli nas ni nikogar več, ki bi nas poslušal.

Tako tavamo v tišini, sem in tja v upanju na vsaj en pozitiven komentar objavimo novico na FB, in poslušamo svoj notranji jaz, ki nam prigovarja, ko v omaro pospravljamo čisto perilo. “Ste tudi ve tako osamljene?” se sprašujemo, ko na otroškem igrišču opazujemo ostale mamice, ki tiho pazijo svoje kratkohlačnike, ko se ti spuščajo po toboganu. Pa moramo biti tako osamljene?

Kaj pa če je ravno ena od teh mamic, s katerimi delimo trenutek svojega življenja, naša idealna prijateljica? Si vzamete čas in z ljudmi okoli sebe spregovorite besedo ali dve? Ali mamice otrok iz vrtca kdaj povabite na kavico k sebi domov? Obiskujete interesne aktivnosti v vašem kraju? Ali si izmenjate kontakte s starši otrok, s katerimi prečakate ure in ure, da se vaši najmlajši naučijo plavati, plezati, rolati …? Se kdaj potrudite in komu čisto brez obveznosti napravite uslugo?

Čas je, da stopite iz cone udobja in aktivno začnete iskati nova prijateljstva.

Prestopite svoja omejujoča prepričanja, da si prave prijatelje lahko pridobiš le v mladih letih. Čustveno se ločite od starih prijateljev, ki se ne morejo več poistovetiti z našo življenjsko zgodbo in odprite vrata ljudem, ki vas razumejo. Bodite aktive!  Nobenega razloga ni, da ne bi v obdobju, ko se kopamo v ljubezni svojih otrok, delile ljubezen tudi z novimi prijatelji. Zakaj bi čakale na dni, ko bo več časa za druženje, ko se boste končno lahko posvetile svojim interesom?

Ljudje potrebujemo prijatelje.
Zato ne odlašajte in se potrudite zanje.

V 99% bodo osebe, s katerimi bi rade spletle globoke vezi, sprejele vaše povabilo. Morda prav one ali oni postanejo najboljši prijatelji do starih dni …