Petra Majdič je legenda, ki se je Slovencem s svojimi športnimi rezultati, srčno predanostjo svojemu delu in z neomajno samozavestjo vtisnila globoko v srce. Ponosna sem, ker je Petra moja soobčanka, njen vzor pa je v našem okolišu tako močan, da se o njenih podvigih učijo celo v prvih razredih naše osnovne šole. Je čisto zares prava ikona, ki nam vliva ponos in nam služi za ispiracijo.

Petro sem nedolgo nazaj spoznala tudi v živo. Zaupala mi je, da je pred odhodom še izčrpala mleko za svojo dvomesečno dojenčico in uredila vse, da je babi lahko prevzela varstvo njenih majhnih sončic. Nasmejana, sproščena, pozitivna in niti malo zvezdniška. Pogovarjali sva se o njeni ponudbi – tečaju nordijske hoje, ki ga pripravlja za naše občane – in v nekem trenutku me je spreletelo, da pred mano sedi oseba, ki pooseblja lastnosti moje sanjske idealne stranke.

V prav vsaki besedi, ki jo je Petra izrekla, je bilo slišati ljubezen do njenega dela, njena ponudba pa je nosila iskreni namen, da občanom prižge iskrico ljubezni do rekreacije, posledično pa močno izboljša njihovo zdravje in tudi celotno kakovost življenja. Pred mano je sedela oseba, ki je svoj posel ustvarila iz svojega srčnega potenciala, iz klica, ki ji je bil položen v zibko, in ob katerem ji srce začne biti hitreje, ker je to nekaj, v čemer zares uživa in v kar trdno verjame. Pred mano je sedela tudi oseba, ki je potrebovala marketinško pomoč, nekoga, da njeno sporočilo ponese v svet in ponudbo postavi pred oči tistih, ki jo zares potrebujejo. Vesela in ponosna sem, da nama je to uspelo, Petra pa bo s svojo ekipo uspešno pričela tečaj nordijske hoje 30. marca. Če te zanima, ali je ostalo še kakšno mesto zate, klikni in preberi, kje lahko dobiš še več informacij.

Prav zaradi pogovorov, kot je bil ta s Petro, imam svoje delo tako zelo rada. Zame ni lepšega kot to, da lahko nekomu, ki se strastno posveča predajanju svojih darov, pomagam pri oblikovanju uspešne osebne zgodbe. Priznati moram, da se tako dobro počutim pogosto, saj danes v večini že delam predvsem z idealnimi strankami, Petri pa sem še posebej hvaležna, saj mi je s svojim vzorom pomagala sliko moje prave idealne stranke oblikovati še mnogo bolj jasno.

Prav to, kar smo pri njej opazovali skozi šport, počne tudi v svojem materinstvu in tudi pri poslu. Prav vsi se verjetno spominjamo njene drame, ko je kljub polomljenim rebrom, neznanskim bolečinam in celo ogroženemu zdravju stisnila zobe, se osredotočila na cilj in domov prinesla medaljo. To je res pravo herojstvo in prav ta njen zgled me je navdihnil, da ga dodam svoji idelani stranki. Čeprav je Petrin partner skoraj ves čas v tujini in je z otrokoma večinoma sama, je to ne ustavi. Ne jamra, ne smili se sama sebi, temveč poišče rešitev in premaga svoje paradigme. Da bi ji bilo, ko je na svet prijokala novorojenčica, malce lažje, se je pač za nekaj časa priselila nazaj k svojim staršem, kjer je podpora ves čas pri roki.

Ko ima pomemben sestanek, ne išče izgovorov, izčrpa mleko, močno stisne svoji sončici, jima razloži, da bo kmalu nazaj, in se odpravi po opravkih. Ko njeni poslovni cilji ne dosegajo ciljev in njena vizija ni v celoti dosežena, stopi do župana in ga prosi, da Občina sofinancira njen tečaj. Postavi se pred kamero in se ponosno slika s svojimi odličnimi palicami za nordijsko hojo. Če ji spodleti poslovna ponudba, ne obupa, pač pa se hitro ozre naokoli in poizkusi drugje. Ko vidi priložnost, nikoli ne popusti svojemu egu in ne zamahne z roko, pač pa ima ves čas odprte oči in ušesa in z odprtimi rokami sprejme novo znanje in dobre ponudbe. Brezmejen pogum, večni optimizem in akcijska usmerjenost v rešitve. To je to, kar neomajno privlači tudi mojo vibracijo.

Seveda si nisem mogla pomagati in sem Petro brez dlake na jeziku vprašala, čemu pripisuje svoj legendarni uspeh. Pričakovala sem, da se bo odgovor povezoval s trdo disciplino, ki pooseblja našo športno legendo, a me je prejetno presenetila s filozofijo, ki jo strastno zagovarjam tudi sama. Njen odgovor je bil: “Nikoli nisem obupala, vedno sem poskušala znova in znova, dokler mi na koncu ni uspelo. V zadjih letih spoznavam tudi, da ni pomemben le cilj, pač pa je pot tisto, kar opredeljuje naše življenje. Če znamo uživati tudi v poti, nas bo optimizem pripeljal do cilja”.

Jes!!! Kako zelo resnično, kako zelo modro. Ker vem, da prav danes mnogo podjetnic in podjetnikov in tudi mamic pri sebi potihoma obupuje, naj Petrina misel služi kot plamen, ki prižge ogenj upanja in napredka. Vsemu smo lahko kos in prav vse je mogoče, le vdati se ne smemo v vlogo žrtve, stisniti moramo do zadnjega atoma poguma in se z velikim zaupanjem osredotočiti na cilj. Če cilj čutimo iz globine našega srca, če nam notranji glas in glasno hrepenenje govorita, da je to prava pot za nas, potem se je vredno zgledovati po Petri in četudi včasih boli, stisniti zobe in se pognati proti medalji.

Veselimo se Petrinih, tvojih in mojih novih zmag! In tako naj bodi.

Osnova, ki nam omogoča, da izhajamo iz svojega poguma in se z zaupanjem predamo cilju tudi, ko nas zaustavljajo taki in drugačni izzivi je, da se “skuliramo”. Po moji definiciji to pomeni, da se za trenutek ustavimo, naredimo kratko samorefleksijo in se z izgradnjo okrepljene miselnosti otresemo krča nemoči.

Za vse tiste, ki ste pripravljeni izgraditi to osnovo, sem pripravila 5-dnevni brezplačni izziv SKULIRAJ MAMI. Začeli bomo s kratkim video treningom, nato pa bomo skočili v akcijo skozi pet zabavnih, a transformativnih nalog.

Si zraven? Če ja, klikni tukaj in vpiši, kam naj ti pošljem vsa navodila.