Priprave trgovcev na Valentinovo, ki naj bi bil praznik zaljubljencev, so v polnem teku. Naletela sem na zabavno čestitko, ki me je nasmejala in hkrati spodbudila k razmišljanju.

Mar ni hecna? V resnici je precej ironična in skušala sem si predstavljati kdo bi svojemu ljubljenemu ali ljubljeni podaril kaj takega…

V sporočilu, ki ga nosi voščilnica, se verjetno najde marsikateri par, še posebej, če gre za “stara zakonca”, a sem prepričana, da bi tako darilo poklonil le redko. Če ne zaradi drugega, pa najverjetneje zato, ker nas večina ob besedi Valentinovo s prezirom zamahne z roko in zamrmra, da je to le dobičkonosni zamerikanizirani marketinški trik.

In res, zagotovo Valentinovo ni naš avtohtoni praznik in tudi je res, da trgovci z njim želijo služiti mastne denarce, a če dobro razmislim, moram vseeno priznati, da za njim stoji zelo pozitivna spodbuda. Kaj je lepšega kot ljubezen? In kaj je boljšega, kot to, da razveselimo nekoga, ki ga imamo tako zelo radi?

Na žalost nas ritem življenja sili, da prevečkrat pozabimo na to, kako dragocena je ljubezen. Prevelikokrat svoje partnerje jemljemo kot “zdravo za gotovo” in čisto premalokrat se potrudimo, da bi iskrica, ki je zanetila tako pomemben ogenj v našem življenju, ves čas gorela.

Tako nekaj spodbude z moje strani…

Če že iskrica ne tli vsak dan in strošek za kondome ne odžira tvojega proračuna, pa skušaj izkoristiti vsaj tako očitno priložnost, kot je Valentinovo. Ne oziraj se na to, da to ni v tvoji navadi in pozabi na stara prepričanja o pocukranem prazniku. Naredi to zato, ker ti ni vseeno. Ker veš, da še posebno v dajšem partnerstvu presenečenja delajo čudeže. In ker čutiš, da ga/jo imaš še vedno tako zelo rad-a.

Presenečenje bo dvojno, poleg darilca bo partnerja oz. partnerico razveselila tudi tvoja preobrazba in iskren namen.
Pa srečno Valentinovo!