V preteklih dneh sem se udeležila dogodka, ki je name in verjetno tudi na vseh ostalih osemsto udeležencev pustil velik vtis. Milijonar in pravi mojster coachinga, Mac Attramm, nas je tri dni držal v tsunamiju čustev in na Gospodarskem razstavišču naredili pravi dar mar. Naslov delavnice je sicer precej materialističen – Milijonarjev um – v resnici pa je šlo za intenziv v osebnostni rasti in premagovanju osebnih blokad.


Milionarjev um … Si znaš prestavljati, kako bi bilo, če bi ga imel-a? Eno od glavnih vprašanj, s katerimi smo se ukvarjali je bilo, kaj si pravzaprav želiš. Zelo preprosto, a vseeno precej zapleteno.

Samo pomisli. Si že kdaj opredelil-a, kaj bi uresničil-a, če bi bila neomejeno bogat-a? Redek to zares naredi in prav zato me nič ne čudi, da večina, ko se hecamo glede loterije skoraj po inerciji reče “Pa saj ne bi vedel/vedela kaj bi z vsem tem denarjem”. Tudi sama sem v tej miselnosti ždela leta in leta, ampak sem ob tem ves čas čutila, da sem pravzaprav hinavska do sebe. Da ne bi vedela, kaj bi z milijoni, če bi jih imela? Kdo koga “farba”?!

Vsak ima želje, take in drugačne, a jih kot pravi mojstri potiskamo pod kapo in si ne upamo o njih niti razmišljati. Včasih nas strese, ko gremo mimo izložbe in zagledamo ta čudoviti, prelepi objekt skritega poželenja. Ko materialna slika zbledi pred našimi očmi, pa se hitro potolažimo, da bo naše srce povsem zadovoljno tudi s čisto povprečno izbiro.

Povprečje, povprečje … Zakaj pa nas potem ponovno zaščemi, ko slika spet pride pred naše oči? Sama verjamem, da so taki stimulansi, objekti, ljudje ali nameni, ob katerih nam poskoči srce in se nam dvigne srčni utrip, spodbuda univerzuma, da stopimo iz svoje cone udobja, se potrudimo za svoj napredek in raztegnemo svoje potenciale. Zelo jasno sporočilo, ki nam ga je predal Mac Attram, in v katerega tudi sama močno verjamem je, da če ne napredujemo, umiramo. Na ta svet nismo prišli, da bi životarili, pač pa, da bi ves čas delali boljše, da bi rasli in z dejanjem za dejanjem opravičevali svoj obstoj.

Povsem res pa je tudi, da se napredek ne ustvarja iz cone udobja, pač pa je zanj potrebno vedno premagati tudi občutek neugodja. Naši možgani so namreč sprogramirani tako, da nas branijo pred nevarnostjo, zato je občutek udobja in sproščenosti vedno znak, da smo na mrtvi točki. Udobje pomeni, da ne dodajamo dovolj, da bi zares rastli. Šele, ko namreč občutimo neugodje, morda strah, tremo ali top občutek v želodcu, je to znak, da smo šli preko svojih ustaljenih vzorcev in tako počasi napredujemo.

Prav zato, ker je tako zelo neudobno, večina na žalost ne usresničuje svojega poslanstva, pač pa vztraja v svoji ustaljeni vlogi in se tolaži, da ne bi vedela, kaj z denarjem, če bi ji ta padel z neba. Po Darwinu evolucijo ustvarja vedno le peščica najmočnejših posameznikov, zato je logično, da se masa s tem vprašanjem še dolgo ne bo začela ukvarjati, a zate vem, ker pač bereš moje vrstice, da ti povprečje ni dovolj.

Tako te izzivam, da si vzameš 10 minut in na list papirja napišeš 7 stvari, kaj bi jih uresničil-a, če bi bil-a neomejeno bogata. V razmišljanju se ne omejuj, pač pa pusti, da tvoja srčna hrepenenja zares pridejo na plan. Prav ta srčna hrepenenja so namreč informacija (ali pobuda) univerzuma, da premagamo cono udobja in s svojimi posebnimi lastnostmi dodamo košček v bazen evolucije. Nič ni narobe, če gre pri tem za materialne stvari. Nobena želja ni boljša ali slabša, nobena bolj ali manj plemenita. Vse so le prav za nas skreirani “korenčki”, s katerimi nas vesolje motivira in nam kaže pravo pot proti uresničevanju našega življenjskega poslanstva.

Sama o tem razmišljam že vrsto let, za spodbudo pri uresničevanju svojih srčnih želja, pa imam narejen tudi svoj vizualizacijski film. Ko smo tako na delavnici dobili nalogo, da zapišemo, kaj bi uresničili, če bi bili neomejeno bogati, sem najprej pomislila, da enostavno prepišem to, kar imam že toliko časa na svojem seznamu. Na srečo pa mi je v glavi začel odmevati stavek, ki ga je Mac povedal na začetku: “Največja past pri napredku je, če si rečeš, da nekaj že veš in se tako avtomatično zapreš pred novimi spoznanji in novimi priložnostmi”.

“You don’t know, what you don’t know”.

 

Zavestno sem tako dilitirala svoj program in se vprašala še enkrat: “Kaj bi uresničila, če bi bila neomejeno bogata?” Na papir je roka zapisala naslednje:

  • imela bi najboljšega coacha oz. mentorja na svetu (ali modra celo tri),
  • vsako leto bi se podala na potovanje okoli sveta,
  • kupila bi si hiško na tropski plaži, iz katere bi vsak dan gledala ples delfinov,
  • izgradila bi šole za revne otroke v Laosu, Kambodži, Nikaragvi in Gvatemali,
  • izdala bi knjigo, ki bi kot top uspešnica doprinašala k znanju mnogim po svetu,
  • imela bi svetovalno podjetje, ki bi vlagalo v testiranja o delovanju človeških možganov, na podlagi rezultatov pa bi oblikovalo napredne tehnike za dvigovanje človeških potencialov in njegove zavesti,
  • svojim otrokom bi omogočila najboljše učne in izkustvene pogoje, da polno razvijejo svoje srčne želje in v celoti uresničijo svoje potenciale.

Nadaljevanje vaje je vodilo v deljenje zapiskov s skupino, to pa mi je dalo še eno spoznanje – v materialnih stvareh smo si precej različni – eni si želijo hišo na morju, drugi kočo v planinah, eni bi imeli super hiter avto, drugi električnega, eni bi hodili v visokih petah, drugi v odkačenih mokasinkah … – v namenih pa smo si bili presenetljivo podobni. Prav vsi v dvorani so dvignili roke, ko je Mac vprašal, kdo bi rad s svojimi potenciali pomagal spreminjati svet na bolje, vsi pa smo tudi v en glas zakričali, ko nas je izzval z vprašanjem, kdo bi rad brez omejitev doniral za dobre namene. Kaj ni to čudovita novica za Slovenijo in celoten svet? Prepričana sem, da v novi evolucijski dobi milijonarji ne bodo več jemali, pač pa bodo predvsem delili in skrbeli, da bo obilje pravično razdeljeno.

Naj s teboj delim še vprašanje, ob katerem smo si prav vsi v dvorani začeli živčno gristi spodnjo ustnico. Bi zažgal-a 100 EUR, če bi ti tako rekel tvoj največji učitelj in virtuoz ustvarjanja milijonov?

Odgovor zelo natančno odslika, kaj se dogaja v tvoji podzavesti. Na dan pridejo vse denarne blokade, razkrije se tvoj srčni odnos do denarja, razkrije se ego, sprostijo se zavore, ki si jih toliko let držal v sebi … Sama sem stopila v akcijo, v mislih pa sem imela, da je to investicija v moja nova spoznanja, v moj napredek in mojo dragoceno izkušnjo. Ali je to prav ali narobe je stvar interpretacije, pomembno pa je, da veš, kaj bi naredil-a ti sam-a. Izkušnjo lahko na lastni koži preizkusiš novembra, ko se bo Millionaire Mind vrnil v Slovenijo, Mac pa bo takrat tudi v živo zelo specifično predstavil “learninge”, ki bodo skozi izkušnjo na lastni koži odslikali tvoj pogled na denar in življenje.

Nadvse hvaležna sem za še eno čudovito izkušnjo z velikimi umi in noro energijo isto mislečih ljudi. Taki dogodki te dvignejo, te vržejo v momentum in te napolnijo z inspiracijo. Morda na tem mestu le še opozorilo tistim, ki ste bili z mano v dvorani. Energija je bila res močna in pri mnogih se je morda sprožil celo občutek evforije, pretiran hype, ker pa je za uspeh pomembno ravnotežje, je prav, da se po taki izkušnji znamo tudi prizemljiti. Izkoristite to energijo za akcijo, uresničite zaobljube, ki smo jih izrekli, začnite polniti svoje kačing jare in izpoljujte delovni zvezek, ki smo ga dobili. Ob sanjah, ki so se zbudile, pa se vedno vprašajte: “Zakaj zares si to želim? Izhaja želja iz hype občutka ali je v njej tvoje pravo poslanstvo, tvoj iskreni namen in vodilo intuicije?

Vsi tisti, ki se dogodka niste udeležili, boste torej imeli novo priložnost v novembru, že danes pa lahko inspiracijo najdete tudi v brezplačnem video treningu še enega velikega uma, moje velike vzornice in mentorice Marie Forleo. Prav zaradi nje sem ponovno vzljubila marketing, ona pa mi je tudi pomagala osvojiti največje skrivnosti modernega marketinga. Priporočam, da si njen video trening ogleda prav vsak podjetnik, veliko koristnih informacij pa vsebuje tudi za tiste, ki o poslu in uresničevanju svojih srčnih darov še razmišljate. S klikom TUKAJ si pridobiš dostop do ogleda njenega tretjega videa, če želiš pa mi piši in poslala ti bom še linka do preostalega treninga.

Za konec delim še zadnji zelo popularni stavek iz delavnice: “You are awsome” – ali v mojem prevodu: “Super si!”