Kljub dežju pa sem bila v preteklih dneh prav dobre volje. Odzivi na moj zadnji zapis, v katerem sem “pojamrala”, kako me je poletje opeharilo za motivacijo,  so bili nad pričakovanji. Mnogi ste mi pisali, kako se podobno počutite tudi sami, nekateri ste mi celo priznali, da se veselite, ker čutite moj nov zagon in odločenost, da sem jaz v svojih pismih še bolj jaz, avtentična, iskrena in po vseh svojih močeh čim bolj optimistična. Prav ti odzivi so me vrnili k razmišljanju mojem ZAKAJ -u.

Med poletjem so moj veliki ZAKAJ zamajale neprijetne izkušnje, ki so na moj trud dodale črn obliž, ampak v resnici mi tega ZAKAJ počnem to, kar počnem, ne more vzeti prav nihče. Moji dve srčni strasti, ki me vedno znova navdušujeta, spravljata v ekstazo in me sladko navdihujeta sta dve – izjemni darovi vsakega posameznika in vpliv, ki ga s svojimi zgledom prenašamo na bodoče generacije.

Mogoče sem za marsikoga preveč romantična, celo preveč naivna, ampak čisto zares iz vsega srca verjamem, da bodo prav današnje generacije prinesle velik skok v evoluciji človeštva. Kdor se vsaj malo srečuje z duhovnostjo, ve, da je bolj kot ne znanstveno dokazano, da tudi energetsko prehajamo v novo dimenzijo bivanja in močno upam, da bom še doživela sisteme, ko bo blaginja enakomerno razporejena in bo človeški um odvrgel bremena vloge žrtve ter namesto tega prevzel vibracijo ljubezni, zaupanja in veselja.

Moj ZAKAJ je, da želim biti delček gonilnega kolesa, ki sproža take spremembe. Ta klic čutim v svojem srcu in zato pogumno kljub mnogim oviram plujem po nemirnih podjetniških vodah. Nov sistem lahko oblikujemo tako, da nas vedno več začne brezkompromisno slediti svojemu poslanstvu in s svetom deliti svoje edinstvene darove.

Na ta svet nismo prišli naključno. Verjetnost, da smo se rodili prav v tem stoletju, ko je napredek najhitrejši, in na tem končku sveta, kjer so nam praktično odprte vse priložnosti, je tako majhna – 1:400 triljonov – da je enostavno ne moremo ne spoštovati. Se kdaj vprašaš, kako je mogoče, da živiš v trenutku, ko še nikoli prej ni bilo toliko miru, toliko denarja, toliko znanja, toliko tehnologije, toliko varnosti za preživetje … Ne, zagotovo ni naključje.

In čeprav bo verjetno še vedno večina ob tem dejstvu zamahnila z roko in se le tolažila s tem, da je življenje le eno in ga je zato treba čim bolje izkoristiti sami zase, pa vem, da nas je na drugi strani zelo zajetna četica tistih, ki čutimo, da je naše poslanstvo večje in smo pripravljeni svoj privilegij polno izkoristiti. Prav ta četica, in to trdno verjamem, svojim otrokom daje najmočnejši zgled. Skozi ta zgled nastajajo bodoči odrasli, ki jim bo uresničevanje srčnih talentov nekaj povsem naravnega, edino mogočega. S tako mislenostjo bodo, ko odrastejo brez večjega napora s svojimi darovi zapisali močne zgodbe uspeha, te pa bodo odmevna inspiracija in spodbuda, ki bo lomila dvome in ustvarjala nove poglede. In tako se bodo počasi rodili nov sistem, nova miselnost, novo zavedanje in nova energijska vibracija.

Skozi življenje sem se naučila vrlin s katerimi lahko kreatorjem, ki si že danes upajo slediti svojim edinstvenim darovom, pomagam, da najdejo zaupanje vase in s pravimi orodji na ves glas v eter trga delijo svojo ponudbo tako, da ta pride na ušesa tistih, ki jo goreče potrebujejo. Moj ZAKAJ je tako dobil orodje za uresničitev, v katerem so tudi zapisani moji edinstveni darovi. Ne morem povedati, kako neprecenljivo je tako zame, ko dobim pismo, v katerem mi nekdo zapiše, da sem poskrbela za “brco v njegovo rit” ali pa ko skupaj s stranko skreiramo ponudbo, ki bo tisočim rešila njihov boleči izziv.

Pravijo, da delamo za denar in delno se s tem strinjam. Brez plačila tudi tistega, kar delamo radi, ne moremo dolgo opravljati, saj nam zmanjka resursov. Vsekakor pa verjamem in čutim, da je veliko več od denarja pomemben občutek, ko se moj zakaj manifestira in zablesti v oprijemljivih rezultatih.

Upam, da se ne bom ponavljala, pa vendar te moram na tem mestu vprašati – kako dobro pa ti poznaš svoj zakaj? Veš kaj te vodi, da delaš dolge ure, se razdajaš in se vsako jutro vsedeš za svojo delovno mizo? Ob kakšni osebi in rezultatu, ki ji ga lahko pomagaš doseči se ti od vznemirjenja naježi koža? Ob kakšnem delu pozabiš na čas in že skoraj z igrivostjo dosegaš nadpovprečne rezultate?

V vseh teh odgovorih je skrit tvoj ZAKAJ, ki pa ni pomemben le kot del tvojega življenjskega poslanstva in ne deluje le kot tvoj največji motivator, pač pa je tudi osnova, s katero se lahko dvigneš nad povprečnimi ponudbami in se vtisneš v srce svojim idelanim strankam. Dovoli mi, da se na tej točki za trenutek postavim v svojo profesionalno kožo in ti ponudim nasvet kot specialistka za moderni marketing – če svojega zakaja še nisi jasno opredelil-a, naredi to čim prej. Tvoj zakaj je tvoj ključ, osnova za vsa tvoja marketinška sporočila. V tvojem zakaju se bodo prepoznale tvoje idealne stranke, v tvoj zakaj se bodo zaljubile potencialne in redne stranke, tvoj zakaj je tvoja konkurenčna prednost, ki ti je nihče ne more vzeti.

Zato, da lažje preveriš, kako dobro poznaš svoj zakaj (ali pa ga morda prvič definiraš), sem že lani pripravila brezplačni delovni zvezek, ki te vodi skozi nekaj poglobljenih vprašanj. Morda si ga že izpolnil-a, morda še ne. V obeh primerih te vabim, da se z vajo poigraš tudi tokrat. Miselnost se skozi čas spreminja, prav tako izkušnje, zato je dobro, da vsake toliko časa preverimo ali naš zakaj še vedno ohranja povsem enak pogled ali pa se je morda že kaj spremenil.

Če klikneš tukaj, boš dobil-a dostop do brezplačnega biznis intenziva, video treniga Sledi svojim sanjam, v katerem s Tamaro Belšak skozi primere iz prakse predstavljava nekaj preprostih prijemov s katerimi lahko hitro izboljšamo prodajne rezultate in dvignemo svojo prepoznavo. Del prvega videa je namenjen tudi definiranju ZAKAJa, zraven pa sodi ažuriran delovni zvezek “Kako dobro poznaš svoj ZAKAJ?”. Poleg definiranja svojega zakaja boš z vajo dobil-a tudi oceno svojega sistema poslovanja. Vabljen-a, da si ogledaš video in izpolniš vajo. Klikni tukaj in vpiši svoje podatke za dostop.

In ne pozabi – 1:400 triljonov te že po definiciji uvrša med čudeže. Zato pojdi in ponosno izkoristi svoj čudež. Svet potrebuje edinstvene darove, ki jih nosiš le ti.